Google видалятиме облікові записи, якщо ними не користувалися 2 роки

Із 1 грудня 2023 року Google видалятиме неактивні облікові записи. Це стосуватиметься лише особистих акаунтів, які не використовувалися два роки.

Про це пише Центр допомоги Google.

Компанія оголосила про такі наміри ще в травні, пише CNN. Вона хоче запобігти певним безпековим ризикам, адже дослідила, що старі облікові записи мають слабші паролі та рідше застосовують двоетапну перевірку, що робить їх набагато вразливішими до таких проблем як фішинг, хакерство та спам.

Фахівець із кібербезпеки Орен Корен сказав у коментарі CNN, що якщо старі облікові належали хакерам, то для нових вони муситимуть підтвердити свій номер телефону. Крім того, видалення старих акаунтів усуває й дані, які могли витекти.

Йдеться лише про особисті сторінки, а не про ті, що створені на роботі, у навчальному закладі чи іншій організації. Отже, обліковий запис можуть видалити, якщо упродовж двох років не було таких активностей:

вхід в акаунт; читання або надсилання електронного листа; використання Google Drive; перегляд відео на YouTube; обмін фото; завантаження програми; використання пошуку Google; використання входу через Google для входу в сторонню програму чи службу.

Діяльність фіксується не в межах пристрою (можна заходити з будь-якого), а за обліковим записом. Якщо на користувацькому пристрої налаштовано більше як один обліковий запис Google, потрібно переконатися, що кожен використовувався за останні два роки.

Якщо в обліковому записі Google не було таких активностей, весь його вміст і дані можуть бути видалені. Перш ніж це станеться, Google надішле попередження на електронну пошту, закріплену за акаунтом, який можуть видалити, а також на резервний е-мейл, якщо такий вказаний.

Є кілька винятків. Записи не видалятимуть, якщо:

обліковий запис Google був використаний для купівлі продукту, програми, служби або актуальної підписки Google; до акаунту прив'язана подарункова картка з грошовим балансом на ній; у записі є опублікована програма або гра з поточними активними підписками або активними фінансовими операціями, пов'язаними з ними. Це може бути обліковий запис Google, якому належить додаток у магазині Google Play; запис Google керує активним акаунтом дитини у Family Link; був використаний для придбання цифрового продукту, наприклад книги або фільму.

Теги: Україна

Переглядів: 449
Поширень: 0

Останні новини