Доступність та безпека: ще 3 нових пандуси встановили біля багатоповерхівок міста

У місті Вінниця продовжують здійснювати заходи для полегшення доступу до багатоповерхових будинків для осіб з обмеженими можливостями. Наразі проводиться установка трьох нових пандусів. Два з них встановлюються біля четвертого та п'ятого під'їздів будинку за адресою М. Литвиненко-Вольгемут, 42. Третій пандус розміщується біля третього під'їзду багатоповерхівки на вулиці Стельмаха, 15. Завершення робіт планується в найближчі дні.

“Основні елементи пандусів підрядник виготовляє заздалегідь, тож на місці працівники лише монтують конструкцію. Завдяки цьому роботи виконують доволі швидко, щоб не створювати незручності для мешканців на тривалий час”, – зазначає директор департаменту житлового господарства Вінницької міськради Віталій Місецький.

За його висловлюваннями, всі ці пандуси встановлюються відповідно до запитів містян з інвалідністю. Однак вони також призначені для користування літніми людьми та батьками з дитячими візочками. Всі пандуси оснащені поручнями і мають плавний нахил.

У цілому, з початку поточного року в житловому секторі міста вже встановлено сім пандусів. Зокрема, цього року пандуси з'явились біля будинків за адресами: вул. Стрілецька, 48-А, вул. Генерала Григоренка, 67, вул. Довженка, 40, вул. М. Амосова, 9 (5 під'їзд), вул. Миколи Амосова, 21 (1 під’їзд), вул. Гетьмана Мазепи, 8-А (1 під'їзд) та вул. Стельмаха, 47 (1 під'їзд).

“Сьогодні питання міської мобільності та облаштування спеціальних спусків набуває додаткової актуальності, адже з війни з тими чи іншими пораненнями повертаються військові", – зазначає Віталій Місецький.

На даний момент у планах житлового сектору міста передбачається встановлення декількох нових пандусів, зокрема біля житлових будинків за наступними адресами:вул. Келецька, 134, вул. Порика, 33 (4 під'їзд), вул. М. Ващука, 1-А (3 під'їзд), вул. Келецька, 52 (1 під'їзд).

Мешканці будинків, які бажають мати пандус біля свого під'їзду, можуть звертатися до департаменту житлового господарства. Рішення про встановлення такої конструкції буде прийматися на основі наявності маломобільних груп населення у будинку, а також з урахуванням технічних і фінансових можливостей.



Переглядів: 409
Поширень: 0

Останні новини