Як правильно пити Чівас

Чівас — загальновизнане шотландське віскі, що підкорило усіх любителів міцного алкоголю своїм м'яким багатим смаком і привабливим бурштиновим кольором. Цей напій належить до преміумкласу. Щороку виробник Chivas Brothers випускає приблизно 4 мільйони ящиків цього віскі. 

Історія створення напою легендарна та бере свій початок у 1801 році, коли брати Джон і Джеймс Чівас, експериментуючи зі змішуванням різних сортів віскі, створили унікальний купаж, який і став всесвітнім брендом. Згодом, у 1842 році компанія підписала контракт із британським двором, і Чівас було визнано королівським напоєм, що додало до його назви слово Regal. Відома компанія Pernod Ricard продовжила сімейний бізнес братів Чівас і володіє ним до сьогодні.

Культура пиття Чівас

Як і кожне елітне віскі, Чівас має особливий характер і вимагає певної культури споживання. Для тих, хто ще не знайомий із цим віскі, є декілька порад, як краще його пити.

Як дегустувати

Дегустувати Чівас найкраще чистим. Це допоможе відчути всі відтінки смаку. Проте тим, кому напій здається занадто міцним, дозволяється розвести його невеликою кількістю води (декілька крапель).

    Варто також зазначити, що віскі більше смакуватиме охолодженим. Тому можна додати до нього невеликий кубик льоду або ж попередньо охолодити саму пляшку. Правильно підібраний посуд. Для дегустації найкраще використовувати склянки з товстим дном і рівними стінками. Також є спеціальні чарки-тюльпани, з високою ніжкою та класичною чашею. Наливати цей віскі в посудину потрібно зовсім небагато. Така подача буде не лише елегантною, але й допоможе відчути всі грані смаку й аромату віскі. Дегустувати напій треба не поспішаючи. Перш ніж зробити перший ковток, потрібно легким помахом руки над склянкою направити аромат ближче до нюхових рецепторів та повільно вдихнути його. Відчувши всі відтінки аромату, можна робити перший невеликий ковток, ненадовго затримуючи напій у роті.

З чим поєднувати

Хоча Чівас і рекомендують вживати в чистому вигляді, однак він гармонійно смакує у складі коктейлів. Найбільш популярні на основі Chivas Regal 12: Morning Glory Fizz, Chivas Сollins, Rob Roy, Chivas Old Fashioned.

Щоб не перебити оригінальний смак цього віскі, варто правильно підібрати закуску. До напою найкраще підходять:

м’які кремоподібні сири (горгонзола чи камамбер); горіхи (фісташки, мигдаль або грецькі); чорний шоколад або ж звичайний хліб з оливковою олією чи вершковим маслом.

Насправді те, як вживати Чівас, є особистим вибором кожного. У будь-якому випадку, спробувавши цей напій уперше, ви можете закохатися в нього назавжди. Великий асортимент сортів віскі Чівас є в магазині Маудау. Покупка напою в красивому пакуванні може стати чудовою ідеєю для подарунка.
 



Переглядів: 658
Поширень: 0

Останні новини