Набір інструментів для самостійного ремонту — працюємо над стінами

Робити ремонт самотужки стало набагато простіше. По-перше, в інтернеті знайдеться чимало лайфхаків та відео, присвячених ремонтній темі, по-друге — можна придбати абсолютно все необхідне для того, щоб створити інтер’єр власної мрії. Найприємніша частина ремонту — завершальні оздоблювальні роботи. Коли стіни підготовлені належним чином, залишається тільки навести блиск, пофарбувавши їх або ж наклеївши шпалери. Та до цього моменту варто підійти більш ніж відповідально, адже від того, наскільки рівною буде поверхня стін, залежатиме кінцевий успіх ремонтних робіт.

Готуємо стіни під фарбування

Головне завдання на даному етапі — позбавитися тріщин та інших нерівностей. Для цього потрібна стартова шпаклівка. Також знадобляться різні шпателі — широкий та вузький. Першим інструментом можна обробити основну поверхню стін, другий необхідний для кутів, які потребують більш акуратних рухів під час розподілення матеріалу. Інтернет-магазин «Фарба-сервіс» пропонує достатній вибір шпателів для різноманітних робіт https://farba-service.com/produkcija/shpateli/shopby/manufacturer-anza.html. Точно стане в пригоді шпатель марки Anza, за допомогою якого можна бездоганно вирівняти стіни для того, щоб фарба лягла ідеально.

Якщо стіни дуже нерівні або пошкоджені попередніми роботами, професіонали рекомендують використовувати спеціальну армовану сітку. Вона створить основу для достатньо рівної поверхні. Ще один важливий момент — не поспішати та дати шару шпаклівки повністю висохнути. Тоді можна усунути її залишки за допомогою наждаку. Фінальним етапом підготовки стане нанесення спеціальної ґрунтовки під фарбування. Ґрунт необхідний для того, щоб створити надійну основу для шару фарби. Універсальна для ґрунтування акрилова ґрунтовка укріплює поверхню, створює тоненьку плівку, яка допоможе розподілити фарбу рівно, без плям та патьоків.

Які ще інструменти знадобляться

Крім шпателів, необхідно буде придбати валики різного розміру, пензлики та малярну стрічку. Також знадобляться ємності — для фарби, ґрунтовки, шпаклівки. Якщо підлога вже відремонтована, оздоблена новим покриттям, потурбуйтеся про те, щоб захистити її та зберегти чистою. В асортименті «Фарба-сервіс» є спеціальна захисна плівка для поверхонь.


Переглядів: 3192
Поширень: 0

Останні новини