Американські дослідники працюють над створенням препарату, призначеного для збільшення тривалості життя окремих порід собак

Компанія Loyal, американський біотехнологічний виробник, що спеціалізується на новаторських медичних розробках для тварин, і випереджає конкуренцію, представивши перспективний препарат, призначений для подовження життя собак великих порід.

Цей експериментальний препарат, який наразі перебуває на етапі випробувань, викликає загальний інтерес своїм потенціалом змінити стандартну тривалість життя собак великих розмірів. Орієнтований на гормон IGF-1, пов'язаний із ростом і метаболізмом, препарат успішно пройшов перші тести. Експериментальні ліки, які вводяться у формі ін'єкцій кожні три-шість місяців, були протестовані на 130 собаках, де досягли зниження рівня IGF-1 у великих порід до значень, характерних для середніх розмірів. При цьому було зафіксовано мінімальні побічні ефекти, як пишуть New Voice.

Біотехнологи планують провести обширне дослідження, у якому візьмуть участь близько 1 000 собак у 2024-2025 роках, щоб переконливо підтвердити вплив препарату на тривалість життя тварин. Крім того, компанія розробляє таблетовані форми препарату для різних категорій собак.

Покладаючи великі надії на цей препарат, який має великий потенціал поліпшення здоров'я домашніх улюбленців, ініціатива також може відкрити перспективи для дослідження факторів, що впливають на тривалість життя людини. Генетична схожість між людьми і собаками робить цей проєкт значущим для розвитку науки і медицини.

Незважаючи на оптимізм, деякі фахівці наголошують на необхідності проведення додаткових досліджень, оскільки роль гормону IGF-1 у довголітті собак ще повністю не розглянута.



Переглядів: 378
Поширень: 0

Останні новини