Домашнє насильство – це проблема, яку не треба терпіти: у Вінниці пройшов інформаційний захід в межах акції "16 днів проти насильства"

З 25 листопада до 10 грудня в Україні та за кордоном проводиться кампанія "16 днів проти насильства". Учора, 28 листопада, у Вінниці співробітники Вінницького міського центру соціальних служб, поліції та мобільних бригад, які займаються протидією домашнього насильства провели інформаційну акцію серед мешканців міста. Головна мета заходу - підняти усвідомлення у жителів міста щодо насильства в родині та гендерно обумовленого насильства, надати поради щодо правильних дій та вказати, куди звертатися у випадку, якщо стали свідком чи постраждалим від нього.

«Щороку Вінницький міський центр соціальних служб спільно з соціальними партнерами долучається до міжнародної акції “16 днів проти насильства”. Майже кожного дня з 25 листопада до 10 грудня ми проводимо різні заходи, присвячені темі. Зокрема сьогодні на двох локаціях наші фахівці роздають інформаційні буклети, інформують громадян з приводу домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Домашнє насильство – це серйозна проблема, з якою може стикнутися кожен. У такому разі ні в якому випадку не треба терпіти, потрібно обов’язково звертайтеся за допомогою до поліції, мобільних бригад, Денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства», – розповіла директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

Інформаційний захід відбувся поруч із Європейською площею та на проспекті Космонавтів, поблизу червоної лавки, де кількома мовами нанесено напис "Ні насильству!", а також розміщена інформація щодо дій у випадку домашнього насильства.

«Сектор протидії домашньому насильству Вінницького районного управління поліції інформує громадян як протидіяти домашньому насильству та куди звертатися, якщо є відповідні порушення. Постраждалим чи свідкам домашнього насильства в першу чергу потрібно звертатися до поліції за номером 102. На такі повідомлення реагують екіпажі поліції, які виїжджають за викликом, встановлюють факт домашнього насильства. Якщо порушення підтверджується, поліція інформує соціальні служби, працює з постраждалими та кривдниками», – зазначає начальниця сектору протидії домашньому насильству Вінницького районного управління поліції Марія Дзюбенко.

Слід зазначити, що у Вінниці діють Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги для тих, хто постраждав від домашнього насильства, а також функціонує Денний центр соціально-психологічної допомоги та кризові кімнати для безпечного проживання тих, хто став жертвою домашнього насильства.

Вінницька міська рада наголошує, що у випадку, якщо ви стали свідком або самі зазнали домашнього чи гендерно зумовленого насильства, будь ласка, звертайтеся за допомогою за наступними контактами:

102 номер екстреного виклику поліції 15-47 урядова гаряча лінія з протидії домашньому насильству 116 111 або 0 800 500 225 – Національна гаряча лінія для дітей та молоді 116 123 або 0 800 500 335 – Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства 0432 67 04 60 – Вінницький міський центр соціальних служб 098 900 15 60 – Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства).


Переглядів: 470
Поширень: 0

Останні новини