Музей Вінниці запрошує вінничан долучитись до поповнення колекції речей, пов’язаних із періодом відновлення української Незалежності

Музей Вінниці запрошує мешканців та мешканок приєднатися до збагачення колекції різних артефактів, таких як фотографії, документи, відеоматеріали та інше, що стосується періоду відновлення української Незалежності, а саме періоду від кінця 1980-х до початку 1990-х років. Активна участь вінничан є важливою для розширення фондів та створення унікальної виставки, яка розкриє різноманіття історії міста у зазначений період, - повідомляє міська рада.

Сергій Гула, заступник директора з наукової роботи, працює над дослідженням історії кінця 1980-х - початку 1990-х років вже кілька років. Перший результат цієї роботи - вулична виставка "Вінниця. Україна. Незалежність", яку було представлено у серпні 2021 року.

«Дослідження триває і наразі ми готуємо нову виставку на цю тему. Цього разу експозиція буде стаціонарною, тож для її оформлення та наповнення потребуємо вашої допомоги», – говорить ініціатор проєкту Сергій Гула.

Спеціалісти Музею Вінниці підкреслюють, що кожен має можливість приєднатися до музейної спільноти та внести свій особистий внесок у збереження історії Вінниці.

Вінничан просять приносити:

документи, які так чи інакше пов’язані з періодом відновлення української Незалежності. Це можуть бути посвідчення, студентські квитки, агітаційні матеріали, запрошення тощо; світлини та відеоматеріали, які демонструють життя міста від середини 1980-х до середини 1990-х років, як то з мітингів на підтримку відновлення Незалежності або ж ті, що відображають тогочасний щоденний побут мешканців нашого міста; будь-які інші вінницькі речі, які так чи інакше стосуються вищезгаданого відтинку часу.

«Усе це ви можете надати нам для сканування/фотографування, для експонування на виставці (впродовж 3-4 місяців) або ж передати Музею на постійне зберігання, таким чином поповнивши наші фонди. Виставковий проєкт – це унікальна можливість, де вінничани можуть поділитись своїми інсайтами та розумінням подій, які визначили нашу сучасність», – зазначають співробітники Музею Вінниці.

Матеріали просять надсилати заступнику директора з виставкової роботи Євгену Сафар’янсу на пошту safarians.history@gmail.com або на фейсбук сторінку Музею Вінниці.



Переглядів: 361
Поширень: 0

Останні новини