Щітки для пилососів

Насадка для пилососа, або ж щітка – інструмент, за допомогою якого поверхню очищають від сміття, всмоктуючи його в пилосос.

Сьогодні існують найрізноманітніші щітки та насадки. Тож давайте розглянемо, які є щітки для пилососів і з’ясуємо як купить щітку до пилососа під ваші потреби. 

Щітки можна умовно розділити за такими характеристиками: 

Існують щітки для сухого та для вологого прибирання За розміром: великі використовують для очищення підлоги, а маленькі - для  невеликих поверхонь, наприклад меблів

Щітки для сухого прибирання 

Групу щіток для сухого прибирання розділяють також за формами. Вони бувають:

трикутні круглі напівкруглі овальні форми ромба форми бумеранга та, найрозповсюдженіші, прямокутні

Щітка для пилососу по формі підбирається спеціально для найбільш ефективного очищення в важкодоступних місцях: в кутках чи поблизу мебелі.  

Розглянемо різні види щіток для підлоги: 

Універсальні

Підходять для усіх видів підлоги завдяки перемикачу. Ворс може бути в рівень щітки або ж ледь торкатись долу. Бувають як з колесиками, так і без 

Турбощітки

Гарно прискорює прибирання.

Поділяються наступним чином: 

вал буває з ворсом або ворсистою тканиною. Перші призначені для прибирання м'яких поверхностей, а ті, що з тканиною, для поверхностей, які потребують особливо дбайливого ставлення. Також бувають різні види турбіни, в механічних обертається за рахунок втягування повітря. Швидкість обертання залежить від потужності пилососу. 

Насадки з електродвигуном мають вбудований двигун, зазвичай малої потужності. 

Для гладких поверхонь

Використовують для очищення підлог з паркету та ламінату. Мають два ряди натуральної щітини й не залишають подряпин. Часом мають в комплектації колеса з войлоку.

Для промислових пилососів

Такі насадки мають жорстку вакуумну щітину та підвищену зносостійкість. Використовуються для прибирання мілкого сміття при будівельних роботах.

Звичайно, робота пилососа залежить не лише від щіток. Придбати запчастини до пилососів та іншої побутової техніки ви можете у Майстер Плюс.

Розглянемо різні види щіток для невеликих поверхонь: 

Щітка для меблів

Зазвичай має ширину не більше 15 см. Використовується як для чистки мебелі, так і одягу, салону авто тощо. Поділяються на такі типи, як:

Універсальна насадка - має ворс, що знімається; З ворсом - для очищення твердих поверхонь; Без ворсу - для м'яких; Насадки з механічною взаємодією - вибивають найдрібніше сміття, що допомагає одразу ж всмоктати його. Використовують для постільної білизни; Меблеві турбощітки - турбіна оснащена механічним рухом або електричним двигуном. Використовують для прибирання сходів.

Щітка для догляду за хутром домашніх улюбленців

Насадка такої щітки має гарну маневреність та корпус, що розвертається на 360⁰. Допоможе вичесати тварин з довгим хутром. Та слід пам'ятати, що деяких тварин лякає звук пилососу.

Щілинні насадки

Насадки мають форму продовгуватої труби. До них може додаватись ворс, який можна буде зняти. Використовуються для всмоктування сміття у важкодоступних кутках чи щілинах. 

Щітки для вологого прибирання 

Такі насадки поділяються на:

Універсальні - підходять як для м'яких, так і для твердих поверхонь. Також мають адаптери для миття вікон і килимів Для твердих поверхонь - насадка може мати резинку, ряд м'якого ворсу або серветку з волокна. Щітки для м'яких поверхонь - мають загострену кромку, для промивання, наприклад, килимів. Щітки для меблів - зазвичай мають форму трикутника та невеликий розмір.

Висновок

Не скрізь підходить щітка для пилососа універсальна. Для правильного підбору щітки варто зважити на умови використання та особливості поверхні. Також необхідно знати модель пилососа та посадковий діаметр труби.  Сподіваємось, ми допомогли вам. Якщо ж у вас виникнуть питання, ви можете звернутись до магазину Майстер Плюс, й досвідченні менеджери зможуть дати вам пораду.


Переглядів: 563
Поширень: 0

Останні новини