У Китаї знайшли давні артефакти, вік яких становить понад 5000 років

Управління культурної спадщини Китаю оголосило про свої останні археологічні знахідки на території стародавнього міста Лянчжу, що існувало в південній частині дельти річки Янцзи в період з 3400 по 1900 роки до н.е., пишуть ua.news.

Останні дослідження розкривають етапи розвитку поселень в рамках культури Лянчжу, включаючи їхню трансформацію від розпорошених селищ до складних систем водопостачання та побудову самого міста Лянчжу. За інформацією від Xinhua, руїни Лянчжу, розташовані в провінції Чжецзян, отримали міжнародне визнання як свідчення неперервного існування китайської цивілізації протягом щонайменше 5 000 років і включені до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Оприлюднені фотографії демонструють культурні артефакти, структури руїн Лянчжу у середні та пізні фази їхнього існування, а також систему водозабезпечення стародавнього міста.

Археологічні відкриття та результати досліджень вказують на еволюцію управління поселеннями та міською будівлею, а також на вірування культури Лянчжу. Ця культура розпочала свій розвиток на великій території, з центром біля сучасного озера Тайху, досягла свого розквіту приблизно наприкінці 25-го століття до н.е. У цей період існували різні державні утворення, зокрема «царство Мо», яке вважається одним з ранніх протодержав "нового" типу.

Культура Лянчжу та її поселення раптово зникли близько 2300-2200 років до н.е. За останніми дослідженнями, Лянчжу зазнавло загибелі внаслідок повеней, викликаних сильними мусонними зливами. Також є припущення, що приблизно 4500 років тому в центральній частині території культури Лянчжу впав великий метеорит, який призвів до катастрофічних наслідків для місцевого населення та утворення озера Тайху, третього за розміром прісноводного озера в сучасному Китаї.


Теги: історія

Переглядів: 569
Поширень: 0

Останні новини