Понад 30 мільйонів на ЗСУ: Вінниця планує закупити 35 безпілотних авіаційних комплексів, до яких входить 110 безпілотників

Місто Вінниця продовжує надавати підтримку військовим, які захищають країну від російської агресії. З метою ефективнішої допомоги армії муніципалітет створив Фонд підтримки Збройних Сил України та соціально-економічного розвитку ВМТГ. На сьогоднішньому засіданні виконкому було затверджено рішення виділити понад 30 мільйонів гривень на закупівлю спеціального обладнання для захисників.

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов відзначив, що підтримка української армії та забезпечення безпеки в громаді залишаються пріоритетними завданнями міської ради. Таким чином, Вінниця планує придбати безпілотники, які будуть корисні нашим оборонцям на фронті.

“В планах закупівля 35 безпілотних авіаційних комплексів українського виробництва, до яких входить 110 безпілотників. На фронті це – розхідний матеріал. Але водночас це «очі» ЗСУ, які розвідують території та допоможуть вберегти життя бійців. Кошти перерахуємо з Фонду підтримки ЗСУ, який ми створили для того, щоб ще ефективніше допомагати військовим”, – сказав Сергій Моргунов.

Максим Мартьянов, директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради, висвітлив переваги використання такої техніки:

“Спрямовуємо кошти на безпілотні авіаційні комплекси українського виробництва, які вдало зарекомендували себе на полі бою. Таке спецобладнання допоможе нашим бійцям оперативно отримувати розвіддані та коригувати дії. Перевага цієї техніки в тому, що вона може автономно працювати в польоті за заданим маршрутом, або ж в керованому режимі змінювати курс та виконувати глибинну розвідку. Ми сподіваємося, що такі технічні засоби врятують не одне життя українських військових і допоможе їм ефективно працювати”, – сказав Максим Мартьянов.



Переглядів: 502
Поширень: 0

Останні новини