Їхав зі швидкістю майже 100 кілометрів на годину, збив пішохода і втік з місця події: суду направили обвинувальний акт

Вінницькі поліцейські встановили, що водій автомобіля Opel під час наїду на 21-річного хлопця рухався зі швидкістю майже 100 кілометрів на годину.

Автопригода сталась ввечері 21 жовтня в обласному центрі на проспекті Коцюбинського.

21-річний потерпілий переходив дорогу по нерегульованому пішохідному переходу. Після наїзду водій втік з місця злочину, залишивши потерпілого в небезпеці.

Впродовж 2-х годин працівники поліції ідентифікували автомобіль причетний до автопригоди, встановили водія і місце його перебування. 30-річний водій заховав легковик на подвір’ї за місцем проживання у мікрорайоні «Корея».

Від отриманих травм хлопець через 10 днів помер у лікарні.

Слідчі довели, що водій перебував за кермом напідпитку і двічі перевищив допустиму швидкість руху в місті.

Дії 30-річного вінничанина слідчі Вінницького райуправління поліції кваліфікували за двома статтями Кримінального кодексу України ч. 3 ст. 286-1(Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого) та ч. 1 ст. 135 (Залишення в небезпеці).

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснює Вінницька окружна прокуратура.



Переглядів: 439
Поширень: 0

Останні новини