Як економніше споживати електрику: прості рекомендації

За настанням холодів збільшилося навантаження на енергосистему України. Тому важливо, щоб кожен громадянин вніс свій внесок у поліпшення ситуації в українській енергетиці. Додатково, дотримуючись правил раціонального споживання електроенергії, можна зекономити гроші з особистого бюджету.

Отож для того, аби зменшити споживання електроенергії потрібно:

Замінюйте застарілі лампи розжарювання на нові, які економлять енергію, такі як LED-лампи. Оновлення освітлення у власному будинку може зменшити споживання електроенергії приблизно в 10 разів, і, крім того, LED-лампи мають тривалий термін служби, перевищуючи лампи розжарювання в 5-8 разів. Використовуйте енергоефективні побутові прилади та техніку. Існує 10 класів енергоефективності для побутових приладів, від найекономніших (класи від А до A+++) до найбільш енергозатратних (G). Прилади класу "А+" вважаються найбільш енергоефективними. Використання техніки класів "А" або "А+" може зменшити споживання електроенергії на 30-50%, навіть у порівнянні з приладами класу "В". Уникайте залишати прилади у режимі "сон". У режимі "сон" електроприлади продовжують витрачати електроенергію. Вимикайте техніку, від'єднуючи від електроживлення. Крім того, заряджайте прилади, які працюють від акумулятора (наприклад, мобільні телефони), лише стільки, скільки необхідно для повного заряджання акумулятора. Це не тільки допомагає економити енергію, але й подовжує термін служби акумулятора. Регулярно обслуговуйте електротехніку. Надавайте регулярний догляд для побутової електротехніки, такий як очищення електрочайника від накипу чи своєчасна заміна або очищення пилозбірника пилососа.

Департамент міського господарства ВМР закликає вінничан не ігнорувати ці поради, оскільки наразі особливо важливо внести свій внесок у поліпшення енергосистеми нашої країни.

«Саме завдяки титанічним зусиллям українських енергетиків у наших домівках не зникає світло. Тому ми закликаємо вінничан не нехтувати цими правилами, адже у такий час важливо свідомо та економно використовувати електроенергію. Також не варто забувати хто наш ворог й існує ймовірність того, що обстріли об’єктів критичної інфраструктури відновляться. Тому Вінницька міська рада продовжує робити все, щоб бути готовими до можливих блекаутів та надзвичайних ситуацій», – зазначає директор департаменту міського господарства ВМР Роман Фурман.



Переглядів: 531
Поширень: 0

Останні новини