Як уникнути шахрайства під час пошуку онлайн роботи: застереження поліції та базові рекомендації

Щодня сотні українців відвідують різні сайти у пошуках роботи. Проте, часом робота сама приходить до користувача у руки. Та чи дійсно все так гарно та позитивно насправді, як воно здається на перший погляд? Про нову схему повідомляє Поліція Вінницької області.

Користувачу надходить повідомлення із пропозицією заробляти гроші онлайн. Аферисти пропонують прості завдання, такі як залишення відгуку або підняття рейтингу розважального закладу своїм голосом. Спочатку вони навіть оплачують виконану роботу, а потім просять перерахувати гроші за бронювання нового завдання. Після отримання грошей вони зникають.

Базова пам'ятка про те, як розпізнати шахраїв:

    Шахраї розсилають повідомлення, в яких говорять приблизно однаковий текст:  «Наша фірма співпрацює з найкращими цифровими компаніями, які готові платити за підвищення свого рейтингу. Робота проста – вам потрібно оцінити та залишити відгук про наші ресторани, готелі, магазини. Ми ПЛАТИМО 50 гривень за 1 тестове завдання, а ви можете заробити до 1500-3000 грн в день. Якщо хочете дізнатись більше, надсилайте +»;  Вони намагаються швидко залучити адресата і викликати його інтерес. В листуванні вони пропонують завантажити додаток чи перейти за посиланням. Шахраї запитують особисті дані, включаючи реквізити банківської картки. Вони пропонують перерахувати невелику суму для "бронювання" завдання. Після отримання грошей вони припиняють спілкування.

Як зберегти свої кошти та уникнути потрапляння на гачок шахраїв:

Довіряйте тільки офіційним ресурсам, уникайте переходу за сумнівними посиланнями. Ніколи не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих чи підозрілих платформах. Якщо ви усвідомили, що надали свої дані шахраям, негайно заблокуйте картку.

Завжди пам'ятайте, що за виконану роботу повинні платити вам. Будьте уважними і не дайте шахраям жодного шансу!



Переглядів: 605
Поширень: 0

Останні новини