Вінничани долучились до збору коштів для передачі військовим пʼятидесяти «швидких» з Латвії

У Вінниці відбувся другий сімейний фестиваль «Ветеран кухар з нуля». Мета заходу - об’єднати вінничан та гостей міста для збору донатів на підтримку ЗСУ. Цього разу йдеться про кошти, необхідні для транспортування 50-ти карет «швидких»: реанімобілі передає Україні Національна служба здоров’я Латвії за умови повної сплати логістичних послуг українською стороною. Підготовка, обслуговування та доправка одного автомобіля на передову обходиться орієнтовно у 500 євро.

Організатори Надія Кузнєцова, ГО "ПОДІЛЬСЬКИЙ ГАРД " та Катерина Бевзюк, БО "Родина турбота " разом з друзями Іриною Баранович та Тетяною Гавриленко, організували другий фестиваль "Ветеран-Кухар з нуля ". Дівчата й надалі планують робити подібні заходи задля підтримки наших Захисників.

Співорганізаторами заходу, який відбувся у центральному парку міста в суботу, 2 грудня, стали Вінницька міська рада та Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб. За словами депутата ВМР, координатора МКГШ В’ячеслава Терліковського, постійна підтримка наших військових залишається пріоритетом роботи команди Штабу вже 647 днів поспіль з початку повномасштабного вторгнення:

"Безпека і оборона - це, передовсім, регулярна передача Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом дронів, тепловізорів та інших необхідних для наших оборонців речей. Стійкість - це про підтримку економіки та збереження робочих місць. Турбота як ще один з принципів нашої роботи - це про підтримку родин захисників, соціальну реабілітацію людей, які воювали. Всі ці заходи команда Штабу реалізує на постійній основі й не зупинятиметься до самої Перемоги."

Присутні гості могли зробити свій донат у будь-якій зручній формі: придбати щось на ярмарку з роботами українських митців, взяти участь в аукціоні, майстер-класах чи долучитися до розіграшу в благодійній лотереї. Водночас, почастувати стравами польової кухні та підбадьорити учасників змагань серед команд ветеранів та волонтерів під керівництвом шеф-кухарів.

Загалом, кажуть організатори заходу, для передачі нашим військовим на передову 50-ти «швидких» потрібно зібрати 25 тисяч євро - сума чимала, тому, наголошують, важлива кожна гривня.



Переглядів: 922
Поширень: 0

Останні новини