Допомога та турбота: у Вінниці розпочали роздачу продуктових наборів містянам з вразливих категорій населення

Сьогодні, 4 грудня, містяни, які входять до вразливих категорій населення, отримали необхідні продукти харчування. Роздачу здійснюють спільно Департамент соціальної політики міської ради та Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб. Отримали продуктові набори переселенці, люди з інвалідністю I групи, сім'ї з дітьми з інвалідністю, багатодітні родини, сім'ї полеглих та безвісти зниклих Захисників і Захисниць, а також підопічні Терцентру. Загалом сьогодні допомогу отримали близько 2 тисяч містян. Протягом наступних 20 днів планується роздати продуктові набори ще 20 тисячам вінничан.

Турбота про громадян є одним із пріоритетів Вінницької міської ради, і це вже не перший раз, коли проводиться роздача продуктових наборів. Це значуща допомога тим, хто знаходиться у складних життєвих обставинах.

«За дорученням міського голови в рамках ініціативи Вінничани важливі департамент соціальної політики розширює категорії населення, які можуть отримати продуктові набори. Так можемо охопити ще більше людей, які потребують допомоги. Важливо дбати про Захисників і Захисниць, внутрішньо переміщених осіб, а також не забувати про соціально незахищені верстви населення», – зазначила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Катерина Білоус, мати трьох маленьких дітей, сьогодні отримала продуктовий набір, який включає цукор, тушкованку, гречану крупу, макарони, олію та повидло. Жінка виховує 6-річного хлопчика та 1,5-річних дівчаток-двійнят.

Також сьогодні допомогу отримали внутрішньо переміщені особи, зокрема пані Галина та пані Ольга разом із своєю 3-річною онучкою. Ці дві жінки є сусідками у гуртожитку у Вінниці. Обидві прибули до міста з Луганської області, з міст Рубіжне та Попасна.

«Звісно, така допомога важлива та суттєва для нашої сім’ї. Тому такий пакунок з необхідними продуктами для нас цінний», – зазначила пані Ольга.

Видача продуктових наборів організована на кількох місцях, враховуючи категорії населення. Спеціалісти департаменту соціальної політики здійснюють телефонні дзвінки людям, які перебувають на обліку у департаменті, і запрошують їх прийти отримати продуктовий пакунок.

Додаткова інформація:

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб (Гуманітарний штаб) був створений на початку березня 2022 року за спільним рішенням міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.



Переглядів: 521
Поширень: 0

Останні новини