Rheinmetalll отримав замовлення на суму 142 млн євро на виготовлення снарядів для України

Німецький концерн Rheinmetalll повідомив, що отримав замовлення на виробництво великої партії 155-мм артилерійських снарядів для України на суму 142 млн євро. Це замовлення надійшло від неназваної країни Східної Європи, - повідомляє редакція zaxid.net.

«Дюссельдорфській технологічній групі було доручено доставити в цю східноєвропейську країну снаряди на суму близько 142 мільйонів євро. Замовлення включає п’ятизначну кількість повних артилерійських снарядів калібру 155 мм, тобто повну комбінацію снаряда, детонатора (для заряду вибухової речовини), метального заряду та капсуля (для запалювання порохового заряду)», – пояснили у прес-службі концерну.

Зазначено, що замовником є одна з країн НАТО, яка зобов'язалась надавати довгострокову підтримку Україні у протистоянні з росією. Планується постачання боєприпасів протягом 2025 року, а  40 тисяч снарядів, які були замовлені країнами-партнерами попередньо можна очікувати у 2024 році. Точну кількість снарядів, яку замовила невідома країна, не розголошують.



Переглядів: 345
Поширень: 0

Останні новини