У лікарнях Вінниці потребують крові всіх груп

Станом на вчора, 4 грудня, по всій Україні стабільною лишається висока необхідність у донорській крові. Про це повідомляє платформа ДонорUA у своєму  дописі на Facebook.

Цього тижня особливо потрібні донори крові таких груп:

Вінниця: всі групи крові Кропивницький: всі групи крові Дніпро: всі групи крові Херсон: всі групи крові Миколаїв: всі групи крові Запоріжжя: 1-, 2-, 3-, 4- Львів: 1-, 2-, 3-, 4- Чернігів: 3+, 4+ Одеса (Обл. станція переливання): всі групи крові

«У фокусі - потреби фронту. Для військових донорську кров заготовлюють по всій Україні, аби вчасно відправляти її на мобілізаційне замовлення. Тож де б ви не мешкали, ви можете бути донором і надавати неоціненну допомогу, адже кров не продається в аптеках. Але й тисячі цивільних так само, як і до вторгнення, постійно потребують переливання крові. Одна ваша донація може врятувати до трьох життів - життів наших героїв, діток з тяжкими хворобами чи мам після пологів», - коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Як здати кров?

Зареєструйтеся на сайті ДонорUA, заповніть свої дані та заплануйте донацію на зручний день у календарі в особистому кабінеті. Якщо центр крові у вашому місті співпрацює з платформою ДонорUA, ви будете адресно отримувати сповіщення, коли знадобиться саме ваша кров. Ознайомтеся з переліком тимчасових і абсолютних протипоказань, аби знати, чи можна вам бути донором, а також правильно підготуйтеся до донації. Після процедури завантажте довідку про донацію в особистому кабінеті, аби скористатися бонусами для донорів.

Якщо ж ви не можете здавати кров, або бажаєте активніше брати участь у донорському русі, ви можете стати волонтером ДонорUA, або ж підтримати організацію фінансово. Кошти потрібні зокрема для перевезення крові до фронту, а також для проведення виїзних донацій та інших заходів для залучення нових донорів.



Переглядів: 443
Поширень: 0

Останні новини