Блокада польського кордону призвела до колосальних втрат з бюджету України: деталі

Блокада польського кордону призвела до недонадходження митних платежів в бюджет України. В результаті, Україна втратила за листопад суму в 9,3 млрд гривень.

Редакція ТСН повідомляє, що інформацію про це 5 грудня оприлюднив голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Це потужний удар по нашій економіці і по нашому експорту. Давайте візьмемо пункт пропуску "Ягодин", який раніше до страйку на добу пропускав 1300 автомобілів, а зараз пропускає 150. Безперечно, це втрати перевізників, це зменшення нашого експорту. Ми маємо на 40% зменшення експорту через відповідні пункти пропуску. Ми маємо заяву від перевізників про втрати в 400 млн євро тільки за перші два тижні цієї безглуздої блокади. Це величезні гроші, які недоотримала армія, що воює", - зазначив він. 

Додатково Гетьманцев вказав, що через страйк поляків Україна не виконала план по митниці на 19%.

"До речі, будуть позначатися ці дії і на доходах, що адмініструються податковою, але там це буде дещо з запізненням. На сьогодні ми маємо недовиконання плану по митниці через такі дії на 19%. Це при тому, що жовтень митниця перевиконала. Тому вкрай негативні наслідки від зазначеної провокації", - підкреслив він.



Переглядів: 402
Поширень: 0

Останні новини