Оголосили результати Радіодиктанту національної єдності 2023

Українське Радіо оголосило результати Радіодиктанту національної єдності 2023 року, що відбувся 27 жовтня.

Дві учасниці написали радіодиктант без жодної помилки:

Галина Шура — вчителька української мови та літератури з Волинської області; Христина Гоянюк — львів'янка, постійна учасниця радіодиктанту.

Подарунок також отримають 5 людей, які написали радіодиктант з однією помилкою:

Олеся Жу (Olesia Zhu такою була назва електронної пошти); Євгенія Антонюк; Вікторія Норичка; Іванна Рубан; Юлія Шевченко.

Скільки людей надіслали радіодиктант на перевірку

Майже 20 тисяч людей надіслали свої диктанти Українському Радіо, близько 3 тисяч — це паперові листи. Однак фактична кількість учасників більша, адже не всі надсилали свої диктанти на перевірку.

"Також цікаво, що цього року був один лист із москви — він не став переможним. Географія листів цього року, як завжди, світова: звісно, найбільше листів з України, є багато з Європи, а також зі всіх континентів та десятків держав", — зазначила виконавча продюсерка Українського Радіо, координаторка Радіодиктанту національної єдності Юлія Шелудько.

Хто перевіряли радіодиктант

Олена Масалітіна — голова комісії з перевірки радіодиктанту. Загалом до комісії належало сім експертів, їхні імена не розголошують. Комісія почала перевіряти роботи з дня оприлюднення тексту диктанту і до 4 грудня включно.

Найпоширенішою помилкою стало вживання коми замість двокрапки на межі частин безсполучникового речення.


Переглядів: 464
Поширень: 0

Останні новини