Шмигаль розповів, скільки закладів освіти зараз забезпечені укриттями

Станом на листопад укриттями в Україні забезпечені майже 80% закладів освіти.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Фейсбуці за підсумками урядової наради.

“Безпеку в закладах освіти обговорили на нараді в Уряді. Основне питання — забезпечення шкіл і садочків укриттями. За даними ОВА, спорудами цивільного захисту станом на листопад цього року забезпечено майже 80% закладів”, — написав глава уряду.

Шмигаль додав, що 2023 року  уряд виділив загалом 1,5 млрд грн субвенції на ці потреби. Наступного 2024 року передбачається на укриття 2,5 млрд грн.

За його словами, потрібно максимально забезпечити комфортні та безпечні умови для навчання дітей. Насамперед, у прифронтових областях, аби якнайбільше учнів могли навчатися очно.

Також на нараді обговорили організацію безпечного середовища в освітніх закладах.

“Охорона поліцією, тривожна сигналізація, металодетектори тощо. Цього року затвердили відповідну Концепцію безпеки закладів освіти. Заслухали інформацію МОН та ДСНС про роботу в цьому напрямку”, — пояснив прем’єр.

Він додав, що доручив МОН, Мінінфраструктури, Мінфіну спільно з ОВА забезпечити реалізацію проєктів будівництва й реконструкції укриттів у закладах освіти за рахунок відповідної субвенції з держбюджету. А також МОН, МВС, інші центральні органі виконавчої влади та ОВА мають забезпечити подальше виконання заходів, передбачених Концепцією безпеки закладів освіти.



Переглядів: 396
Поширень: 0

Останні новини