В Києві встановили пам'ятник Захиснику та Герою України Олександру Мацієвському: деталі та фото

У столиці відбулося відкриття пам'ятника Герою України Олександру Мацієвському. Скульптуру, яка є практично точною копією військового, встановлено на території Національного історико-архітектурного музею "Київська фортеця". Це рішення викликало різні відгуки через реалістичність скульптури та вибір місця встановлення.

Волонтерка Марія Кравченко, вказує, що Київська фортеця - це місце, де рідко з'являються цивільні, але зростає кількість військових, які проходять через це місце на шляху до госпіталю та на ВЛК. Вона також зауважує, що реалістичність скульптури викликає "мурахи по шкірі" і змушує пригадати трагічні обставини смерті героя, викликаючи емоційну реакцію, - повідомляє служба ВВС Україна.

Наприкінці  листопада пам'ятник Олександру Мацієвському був відкритий у місті Ніжин на Чернігівщині, де народився військовий. 

Шостого березня в інтернеті з'явилося відео, на якому російські військові розстріляли беззбройного українського військового після його висловлення "Слава Україні". Ця історія саме про Олександра Мацієвського.



Переглядів: 578
Поширень: 0

Останні новини