“Ми дбаємо про те, щоб наші фермери почувалися впевнено": у Вінниці відбувся нвчальний семінар для аграріїв (деталі)

Нещодавно у місті Вінниця відбувся семінар, спрямований на середніх фермерів, що організували представники управління розвитку сільських територій департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради разом з очільниками старостинських округів Вінницької громади.

Семінар, присвячений темі “Розвиток аграрного сектору ВМТГ, ресурси та можливості середнього фермера, діюче законодавство”, відбувся в приміщенні Інституту кормів. Спікерами заходу були не тільки фахівці з сільського господарства, але й науковці, що вивчають рослинництво і тваринництво, а також представники фінансових установ.

Максим Мартьянов, директор департаменту економіки і інвестицій ВМР, представив учасникам інформацію про Реальний стан та можливості розвитку галузі рослинництва на території ВМТГ. Він також розповів про досягнення у 2023 році у виконанні заходів Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки.

“За 11 місяців цього року середні та малі фермери сплатили податків і зборів до бюджету Вінницької міської територіальної громади на суму в 8 343 млн грн. Це хороший результат, адже ми говоримо про те, що все більше аграріїв працюють офіційно. За нашими даними, на території ВМТГ наразі працює 35 суб’єктів господарювання аграрної сфери: 24 малих фермери, які мають в обробітку від 1 га до 120 га землі та 11 середніх фермерів, які обробляють від 121 га до 2000 га землі. Загальна площа сільськогосподарських земель, на яких вони працюють складає 6 639,3 гектарів”, – розповів Максим Мартьянов.

Згідно з висловленням радника міського голови Олександра Закорченного, це вже другий навчальний семінар для фермерів, ініційований Вінницькою міською радою.

“Мета досить практична – допомогти аграріям у пошуку нової корисної інформації, спробувати у роботі нові технології та, звісно, створити можливість для тісної взаємодії з колегами, щоб обмінюватися досвідом та найкращими практиками”, – сказав Олександр Закорченний.

За висловлюванням начальниці управління розвитку сільських територій департаменту економіки і інвестицій ВМР Наталії Павленко, прийнята минулого року Програма розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки виступила каталізатором для зрушень у сільському господарстві.

“Ми дбаємо про те, щоб наші фермери почувалися впевнено і відчували, що міська влада готова їх підтримувати. Це допомагає їм працювати і нарощувати свої потужності”, – додала Наталія Павленко. – Ми також залучаємо наших фермерів до співпраці з Інститутом кормів та сільського господарства Поділля НААН в галузі дорадництва. Наші науковці можуть чимало розповісти про те, як краще та ефективніше працювати на землі, адже досліджують ці питання роками”.



Переглядів: 433
Поширень: 0

Останні новини