У Вінниці запрацював проєкт "Поліцейський офіцер громади": місто привітало нових поліцейських

Місто Вінниця стало першим обласним центром, де було впроваджено проєкт "Поліцейський офіцер громади". Проєкт реалізується  Національною поліцією України та отримав підтримку органів місцевого самоврядування та розпочав свою роботу вже 7 грудня. На площі Стуса вишикувалося 49 поліцейських офіцерів громади, які готові взятися за виконання своїх обов'язків.

Основна ідея проєкту "Поліцейський офіцер громади" полягає в тісній взаємодії з громадою. Метою його впровадження є надання можливості кожній громаді мати свого поліцейського офіцера, який буде проживати і працювати в цій громаді, стаючи невіддільною частиною життя спільноти. Однією з осіб, яка вибрала шлях поліцейського офіцера громади, є Антоніна Філонова. Вона та її колеги пройшли спеціальне навчання перед тим, як розпочати свою службу.

«Наше навчання тривало з 14 серпня. Там було цікаво та корисно: було багато тактичних прийомів, прийомів самозахисту, законодавчі норми та інше, – розповідає Антоніна. – Поліцейського офіцера громади не можна порівнювати з дільничним. У нас є закріплена територія, він має цілодобово бути з людьми, спілкуватися з ними, допомагати у вирішенні будь-яких питань».

Заступник міського голови Сергій Тимощук вказує на важливість безпеки, зокрема всередині громади, як одного з пріоритетів роботи Вінницької міської ради. Саме через це міська рада надає підтримку Національній поліції в в реалізації цього проєкту.

«Ми розуміємо важливість цього проєкту, тому підтримуємо його та виділяємо необхідний ресурс для його реалізації, – розповідає Сергій Тимощук. – Місто має бути безпечним як для вінничан, так і тих майже 46 тисяч осіб, які після повномасштабного вторгнення обрали Вінницю своєю другою домівкою».

Голова Національної поліції України, Іван Вигівський, зауважив, що Вінниця стала першим обласним центром в Україні, де повністю забезпечений інститут поліцейських офіцерів громад.

«Я ще раз дякую всім, хто долучився до цього, і вітаю на службі нових поліцейських офіцерів громад. Це не тільки правоохоронець, а й помічник, сусід і друг. Адже він сам проживає на тій території, де і працює, там він і звітує перед людьми. З перших днів повномасштабної війни ПОГи займаються евакуацією мирного населення, доставляють гуманітарну допомогу, затримують колаборантів, виїжджають на місця обстрілів російськими окупантами», – додає Іван Вигівський.

Окрім голови Нацполіції, поліцейських офіцерів громади привітали, зокрема, начальник ГУНП у Вінницькій області Юрій Пархоменко, голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий, начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Валерій Сокуренко, а також директор програми ICITAP в Україні Тім Яновік та менеджер програм відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Олег Савчин.

В якості подарунка нові поліцейські отримали помпові рушниці та ключі від 33 автомобілів, які були передані Нацполіції американськими партнерами.



Переглядів: 763
Поширень: 0

Останні новини