В Україні створили перший меморіальний шрифт: ним робитимуть написи на пам'ятниках загиблим військовим

Суспільне зазначає, що з'явився перший український меморіальний шрифт UAF Memory — він призначений для вшанування полеглих українських героїв на меморіальних дошках та військових могилах.

Про це повідомив бренд-дизайнер ЗСУ Тарас Іщик.

"Ми згадуємо всіх, хто поклав на вівтар незалежності України найдорожче, свої життя. І чим більше прапорів на наших цвинтарях ми бачимо, тим більше розмов щодо того, як мають бути оформлені поховання військовослужбовців, якою має бути їхня естетика і «де ж наш Арлінгтон»", — написав він.

Шрифт UAF Memory розробив український шрифтотворець Дмитро Растворцев разом із командою.

В ньому поєднані приклади різних меморіальних написів доби національно-визвольних змагань, поховань в діаспорі та загальносвітових меморіальних тенденцій.

Приклад використання українського меморіального шрифту. Фото: Дмитро Растворцев/Behance

"Хочеться, аби цей шрифт не був на різних неестетичних пам'ятниках, але кожен військовослужбовець і кожна військовослужбовиця заслужила напис свого імені та прізвища, військового звання та напису «За Україну! За її волю» українським меморіальним шрифтом", — додав Іщик.

Шрифт підтримує 95 мов. UAF Memory є у вільному доступі за посиланням.

Відомо, що Дмитро Растворцев розробляв шрифти для багатьох українських і міжнародних видань, агенцій та компаній. Також він створив шрифт для української "Дії". Дмитро розробляв логотипи для міст, шрифти для Національного художнього музею та "Картинної галереї". Його роботи отримали нагороди на міжнародних конкурсах TypeArt, Modern Cyrillic, Morisawa Type Design Competition.



Переглядів: 471
Поширень: 0

Останні новини