Більшість українців за продовження бойових дій у разі припинення допомоги Заходу

Більшість українців вважають, що навіть у разі суттєвого скорочення допомоги з боку Заходу слід все одно продовжувати бойові дії, а третина виступає за припинення під західні гарантії.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Абсолютна більшість респондентів (87%), вважають, що якщо Захід буде належно допомагати України зброєю, фінансами, санкціями, то Україна зможе завдати невдач Росії та досягти прийнятного результату. Вважають Росію занадто сильною незалежно від підтримки Заходу – 7%. Решта 6% не визначилися зі своєю думкою.

У всіх регіонах абсолютна більшість населення вірять, що за належної підтримки Заходу Україна може завдати невдач Росії. Зокрема, на Сході таких 79%, на Півдні – 85% (проти, відповідно, 9% і 10%, які вважають Росію занадто сильною).

Більшість опитаних (58%) також схиляються до думки, що навіть у разі суттєвого скорочення допомоги з боку Заходу слід все одно продовжувати бойові дії для тиску на окупантів РФ, навіть з урахуванням ризиків для контрольованих Україною територій.

Водночас кожен третій респондент (32%) вважає, що краще йти на припинення бойових дій за справді серйозних гарантій безпеки від Заходу, навіть якщо звільнення окупованих територій затягнеться на невизначений термін. Решта 10% не змогли визначитися зі своєю думкою.

Опитування проводили методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (CATI) серед 1 031 повнолітнього респондента з усіх підконтрольних регіонів України. Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 3,4% для показників, близьких до 50%, і 1,5% для показників, близьких до 5%. В умовах війни, крім зазначеної формальної похибки, додається певне систематичне відхилення.



Переглядів: 397
Поширень: 0

Останні новини