23 та 24 листопада вінничани вшановуватимуть пам'ять загиблих під час Голодоморів

У п’ятницю, 23 листопада, у Вінниці відбудеться реквієм з нагоди відзначення Дня пам’яті жертв Голодоморів. Вінничани покладуть запалені лампадки та квіти до пам’ятника жертвам Голодомору. А також – вшанують пам'ять загиблих хвилиною мовчання. А 24 листопада, у суботу, всі бажаючі зможуть долучитися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті».

Кожного року у четверту суботу листопада в Україні відзначають День пам’яті жертв Голодоморів. Жахливі події тих часів згадають і вінничани. Напередодні цієї дати, 23 листопада о 16.00, біля пам’ятника жертвам Голодомору, що по Хмельницькому шосе, відбудеться реквієм. Всіх небайдужих запрошують долучитися до акції та вшанувати пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

А у суботу, 24 листопада, відбудеться Всеукраїнська акція «Запали свічку пам'яті». Ввечері, по всій Україні в вікнах помешкань запалюватимуться свічки пам’яті по жертвах Голодоморів та політичних репресій. Тож кожен вінничанин може запалити свою свічку та долучитися до загальноукраїнської акції. Варто звернути увагу на правила безпеки.



Переглядів: 3647
Поширень: 0

Останні новини