Рятувальники закликають до обережності під час свят: рекомендації з пожежної безпеки

Працівники Вінницького районного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Вінницькій області підкреслюють, що під час новорічних та різдвяних свят існує підвищена ймовірність виникнення пожеж. Оскільки святкове освітлення, свічки та бенгальські вогні можуть викликати пожежу в будинку. Тому вони закликають мешканців Вінниці бути обережними та дотримуватися правил протипожежної безпеки.

Таким чином, з метою зменшення ризиків пожежі, рятувальники надають наступні рекомендації:

встановлювати ялинку слід лише на стійкій основі так, щоб гілки не торкалися до стін й стелі; відстань від ялинки до опалювальних пристроїв та легкозаймистих речей має бути не меншою за один метр; не можна встановлювати ялинку на шляхах евакуації; не встановлювати ялинку на високу підставку (стілець, табуретка, журнальний столик тощо); не можна запалювати на ялинці свічки, бенгальські вогні та саморобні електрогірлянди; не прикрашайте ялинку целулоїдними іграшками, марлею і ватою, та не застосовуйте для ілюмінації ялинки свічки; для ілюмінації слід використовувати електролампочки напругою до 12 В, а їх потужність не має перевищувати 25 Вт; не можна залишати без нагляду ввімкнені в електричну мережу електроприлади; не дозволяйте дітям самостійно вмикати гірлянду та електроприлади.

Вінницька міська рада повідомляє, що рятувальники наголошують, що у разі виникнення пожежі слід негайно телефонувати за номером «101».



Переглядів: 587
Поширень: 0

Останні новини