В Україні за підтримки ЮНІСЕФ запустили онлайн-курс «Як навчати дітей мінної безпеки»

18 грудня ЮНІСЕФ спільно з Міністерством освіти, МВС і ДСНС запустили онлайн-курс «Як навчати дітей мінної безпеки» для освітян, рятувальників і поліцейських, присвячений ефективному викладанню мінної безпеки дітям і підліткам.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства освіти й науки України.

Як зазначається, нині близько третини території України потенційно забруднено мінами та нерозірваними боєприпасами, що створює особливу небезпеку для дітей. Саме тому важливо формувати культуру безпечної поведінки серед дітей і молоді, наголосили в МОН.

Курс доступний на сайті bezpeka.info. Після його проходження всі учасники отримають сертифікати.

«Онлайн-курс пропонує його слухачам комплексний план занять із дітьми й підлітками щодо поводження з вибухонебезпечними предметами та базується на міжнародних стандартах. Він надає викладачам практичні інструменти для формування безпечної поведінки на територіях, потенційно забруднених мінами та іншими вибухонебезпечними предметами. ЮНІСЕФ залучив до співпраці фахівців у сфері дитячої та вікової психології, педагогіки, інклюзивної освіти, мінної просвіти й поведінкових змін, щоб допомогти учасникам курсу стати ефективними провідниками безпеки для дітей і молоді», — розповіли в МОН.

Про курс

Освітян навчатимуть окремо від рятувальників ДСНС і поліцейських. Для цього розробили дві різні версії курсу.

Програма курсу складається з трьох модулів, які фокусуються на тому, що дитина має знати про мінну безпеку; як налагодити взаємозв’язок із дитиною та знайти до неї підхід; як навчати так, щоб вас почули діти й шести, і 16-и років. Також у ньому висвітлено, як використовувати ігрові формати для викладання мінної безпеки.

У межах курсу дітям розкажуть: який вигляд мають вибухонебезпечні предмети; де вони можуть бути; на які попереджувальні знаки слід звернути увагу; як потрібно діяти.

Онлайн-курс розробили педагоги, фахівці із психології та захисту дітей, експерти із соціальних і поведінкових змін у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Державною службою України з надзвичайних ситуацій.

Його підготувало громадське об’єднання «Культурна платформа Закарпаття» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні в межах проєкту з формування культури безпеки дітей та молоді, додали в пресслужбі МОН.



Переглядів: 536
Поширень: 0

Останні новини