Споживання електроенергії в Україні зростає на тлі похолодання, планових відключень не передбачається - енергетики

В Україні на тлі похолодання знову почало рости споживання електроенергії. Сьогодні збільшився й імпорт електроенергії з країн Європи. Водночас виробленої електрики вистачає для енергопостачання споживачів. Про це повідомили у п'ятницю у НЕК "Укренерго".

Генерація та споживання

Як вказано, вчора, 21 грудня, середньодобова температура знизилась на 1,4°C. Добовий максимум споживання 21 грудня був вдень, його показник був на 1% вище, ніж 20 грудня. 

"Зима триває, на зміну тимчасовому потеплінню приходить невеликий, але все ж мороз. Енергосистема вже відчуває додаткове навантаження через зростання споживання. Будь ласка, споживайте електроенергію ощадливо", - вказали в Укренерго.

При цьому на теплових електростанціях, як повідомляється, після ремонту включили 2 блоки.

Наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів

- повідомили в Укренерго.

Як вказали в Міненерго, "застосування планових відключень побутових споживачів не передбачається".

Експорт/імпорт

Експорт сьогодні відсутній. Імпорт електроенергії здійснюється впродовж всієї доби зі Словаччини, Румунії та Молдови. Загальний обсяг 14 011 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 771 МВт, повідомили у НЕК.

Знеструмлення

У центральному регіоні дією захисту відключалася високовольтна лінія. Знеструмлень споживачів не зафіксовано, лінія в автоматичному режимі повернута в роботу.

На ранок 22 грудня знеструмлено через негоду 397 населених пунктів в Донецькій, Закарпатській, Львівській, Волинській та Харківській областях. Найскладніша ситуація – на Закарпатті, там шквальний вітер та мокрий сніг залишили без світла 271 населений пункт.

А у Харківській області 190 споживачів потерпають без світла через крадіжку проводу з пошкоджених негодою опор.

Через технічні пошкодження є знеструмлені споживачі у Запорізькій та Чернігівській області.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 415 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях. 


Теги: Україна

Переглядів: 411
Поширень: 0

Останні новини