Президент Ізраїлю звинуватив ООН у нестачі їжі в Секторі Гази

Президент Ізраїлю Ісаак Герцог звинуватив ООН у нестачі їжі у Секторі Гази. Він наголосив, що Газа отримала б втричі більше гуманітарної допомоги, якби ООН виконувала свою роботу належним чином.

Про це пише The Times of Israel.

"На жаль, через повний провал ООН у роботі з іншими партнерами в регіоні, вони не змогли привезти більше ніж 125 вантажівок (з допомогою — ред.) на день", — сказав Герцог під час зустрічі з президентом Сенату Франції.

Президент Ізраїлю додав, що "сьогодні можна надати Газі втричі більше гуманітарної допомоги, якби ООН, замість того, щоб весь час скаржитися, виконувала б свою роботу".

Ісаак Герцог сказав, що Ізраїль "дав зрозуміти, що він готовий до гуманітарного перемирʼя та продовження гуманітарної допомоги Газі, щоб забезпечити повернення заручників". За його словами, Єрусалим працює над тим, щоб гуманітарної допомоги побільшало.

"Ми можемо забезпечити в’їзд 300, навіть 400 вантажівок на день, це десятки тисяч тонн гуманітарної допомоги на день", — сказав Герцог.

Влада Ізраїлю стверджує, що перевіряє сотні вантажівок на день на своїх контрольно-пропускних пунктах Керем Шалом і Ніцана, і що багато вантажівок згодом залишаються за межами Гази. Водночас ООН і Єгипет стверджують, що військова операція Ізраїлю зробила надто небезпечною регулярну доставку допомоги всередину Гази та через неї.

За оцінками ООН наразі близько 576 тисяч людей у Секторі Гази голодують, а ексклав отримує близько 10% від необхідної кількості продовольства.

"Гірше не буває. Я ніколи не бачив нічого такого масштабу, як це відбувається в Газі. І на такій швидкості. Як швидко це сталося, лише за два місяці", — сказав головний економіст Всесвітньої продовольчої програми ООН Аріф Хусейн.


Теги: війна

Переглядів: 484
Поширень: 0

Останні новини