Конострічку "20 днів у Маріуполі" внесли до двух шортлистів премії "Оскар": номінації та деталі

Кіноакадемія США оголосила шорт-листи премії "Оскар" у 10 категоріях, де фільм "20 днів у Маріуполі" українського воєнного кореспондента та режисера Мстислава Чернова потрапив одразу до двох категорій. Це історична подія для України, оскільки вперше українська стрічка увійшла до короткого списку в номінації "Найкращий міжнародний фільм", - повідомляє редакція zaxid.net. 

У конкуренції за вихід у короткий список "Найкращого документального фільму" були 167 фільми, а в "Найкращому міжнародному фільмі" - стрічки з 88 країн. Проте лише 15 проектів увійшли до фінального списку кожної категорії. Ці списки визначають номінації на премію "Оскар", які будуть оголошені 23 січня 2024 року, а церемонія вручення премії відбудеться 10 березня 2024 року.

Фільм "20 днів у Маріуполі" розповідає історію журналіста Associated Press, лауреата Пулітцерівської премії Мстислава Чернова, який разом зі своєю знімальною групою став свідком російських злочинів та обстрілів у Маріуполі. Незабаром  знімальна група стала єдиними представниками міжнародних медіа у місті. Вони фіксували усі російські злочини: обстріли мирних кварталів, лікарні, пожежної частини, пологового будинку тощо.

Фільм також отримав приз глядацьких симпатій на фестивалі Sundance у категорії World Cinema Documentary Competition.


 


Теги: кіно

Переглядів: 569
Поширень: 0

Останні новини