Rolls-Royce і DTEK ведуть переговори щодо мініатомних електростанцій в Україні: деталі

Компанія Rolls-Royce веде переговори з найбільшою приватною енергетичною компанією України щодо будівництва серії мініатомних електростанцій у країні, - повідомляє редакція ТСН.

Зазначається, що ДТЕК провів попередні переговори з Rolls-Royce щодо розробки невеликих модульних реакторів (SMR) на об'єктах, де зараз працюють вугільні електростанції.

Виконавчий директор компанії Максим Тимченко висловив сподівання, що атомна енергетика стане важливою частиною майбутнього портфоліо ДТЕК, особливо у зв'язку з відновленням України та відмовою країни від використання копалинного палива.

Наразі ДТЕК і Rolls-Royce розглядають можливість до 2030 року перетворення до восьми вугільних електростанцій, дві з яких розташовані на території, окупованій росією, у місця для розміщення SMR.

За словами Тимченка, відновлювані джерела енергії залишаються ключовими для підвищення енергетичної безпеки, проте він підкреслив, що значна частина енергії також повинна надходити з менш переривчастих джерел, таких як атомна енергія.



Переглядів: 669
Поширень: 0

Останні новини