В області 69 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування отримають власне житло

Сьогодні, 23 листопада, під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Ігоря Івасюка відбулось друге засідання обласної Комісії з питань надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа. 

Ігор Івасюк повідомив, що відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» на вищезазначені цілі для Вінницької області передбачено субвенцію загального фонду державного бюджету місцевим бюджетам, у сумі 17 360 500 гривень. Із загальної суми коштів виділеної субвенції перераховано з обласного бюджету та профінансовано видатки між бюджетами міст обласного значення, районними бюджетами, та бюджетами ОТГ, на суму 16 362 747 гривень. 

«Завдання сьогоднішнього засідання комісії – розподілити залишки субвенції»,  – наголосив Ігор Івасюк

У свою чергу начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяна Дорош повідомила, що вже розподілено кошти на тридцять житлових об’єктів для тридцяти дев’яти дітей-сиріт і трьох приміщень дитячих будинків сімейного типу, куди можна влаштувати тридцять дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, тобто разом 69 дітей можуть мати дах над головою. Разом з тим, було розподілено 210 тисяч на виготовлення проектно-кошторисної документації по будівництву в наступному році будинку сімейного типу в селі Студена. 

Відтак, станом на 22.11.2018 року здійснено розподіл коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам: 

для придбання 30 житлових об’єктів для 39 дітей/осіб в м. Вінниці, м. Могилів-Подільському, Барському, Бершадському, Гайсинському, Козятинському, Крижопільському, Літинському, Оратівському, Погребищенському, Теплицькому, Томашпільському, Тростянецькому, Тульчинському, Хмільницькому, Чечельницькому, Шаргородському, Ямпільському районах, Іллінецькій та Райгородській ОТГ;  для придбання 3 будинків для функціонування дитячих будинків сімейного типу в м. Вінниці, Погребищенському та Тульчинському районах, в які може бути влаштовано до 30 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки;  в тому числі, 210 тисяч гривень - для виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво будинку для дитячого будинку сімейного типу в с. Студена Піщанського району (Студенянська ОТГ) згідно запропонованого Мінрегіоном та затвердженого Мінсоцполітики проекту.  На розгляд обласної Комісії було винесено пропозиції щодо розподілу субвенції Тульчинської та Чечельницької райдержадміністрацій та Могилів-Подільської міської ради, на суму 727 144,81 гривень, на придбання  житла для однієї дитини-сироти та двох осіб з числа дітей-сиріт. 

Крім того, члени комісії розглянули клопотання Ямпільської райдержадміністрації щодо заміни житлового об’єкта для надання житла одній дитині-сироті (використання раніше затверджених обласною Комісією коштів). 

За підсумками чергового засідання, члени обласної Комісії узгодили всі внесені на розгляд пропозиції.




Переглядів: 3674
Поширень: 0

Останні новини