Українські медзаклади продовжують готувати до можливих «блекаутів»

Українські лікарні та медичні заклади освіти отримають 40 генераторів потужністю (13-18 кВт), всі вони закуплені у рамках проєкту МОЗ та Світового банку. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Генератори будуть розподілені до Вінницької, Житомирської, Кіровоградської, Дніпровської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської областей та Закарпаття.

Зазначимо, що генератори здатні забезпечити повноцінну та безперебійну роботу медзакладів за різних критичних ситуацій. У разі аварійного відключення електроенергії вони спрацьовуватимуть автоматично та постачатимуть напругу в мережу. Таким чином, підживлюватимуть операційні, реанімації та критично важливе обладнання, яке рятуватиме життя та здоров’я пацієнтів.

Також зазначимо, що генератори розподіляють відповідно до актуальних потреб кожного регіону та медзакладу.

Нагадаємо, що загалом, для безперебійної роботи українські медзаклади вже мають 10 016 генераторів, які спрацьовуватимуть у разі надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, що з вересня до лікарень та медичних закладів освіти було розподілено 161 генератор різної потужності у рамках співпраці МОЗ та Світового банку.



Переглядів: 353
Поширень: 0

Останні новини