У Вінниці надаватимуть фінансову допомогу аграріям, які займаються вирощуванням овочів та картоплі

Один з ключових секторів економіки та продовольчої безпеки - це праця агровиробників. З метою підтримки фермерів у Вінницькій громаді та стимулювання їхньої діяльності на земельних ділянках для збільшення обсягів виробництва, Вінницька міська рада затвердила Порядок фінансової підтримки для суб'єктів господарювання у галузях овочівництва та картоплярства на безповоротній основі. Це рішення було прийняте минулого тижня під час засідання сесії.

Міський голова Сергій Моргунов вважає, що для розвитку та зміцнення економічного потенціалу громади необхідно об'єднати зусилля міської влади з агровиробниками. Тому муніципалітет використовує різноманітні інструменти для підтримки бізнесу, зокрема у сільському господарстві.

Розвиток овочівництва та картоплярства у громаді – це також підсилення продовольчої безпеки громади. Сьогодні в нас 6,5 тис. га землі засіяні технічними та зерновими культурами і лише на 42 гектарах вирощуються овочі. Населення громади має бути забезпечене якісною продукцією від місцевого виробника, в даному випадку – овочами та фруктами і, щоб підсилити потенціал в частині овочівництва та картоплярства, ми запроваджуємо такий фінансовий інструмент підтримки для аграріїв”, – сказав Сергій Моргунов.

Згідно з інформацією, що надав директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов, для існуючих суб'єктів господарювання, які займаються вирощуванням овочів та картоплі, Порядок передбачає відшкодування на рівні 30% вартості насіння овочевих, баштанних культур та картоплі, висадженого/висіяного протягом поточного року, але не більше ніж 50 тисяч гривень.

Додатково, в рамках цього Порядку передбачено відшкодування у розмірі 30% вартості обладнання, матеріалів і робіт, пов'язаних із встановленням системи краплинного зрошення, але не перевищуючи суму 50 тисяч гривень для кожного одержувача підтримки.

“У разі подання суб’єктом господарювання документів для отримання фінансової підтримки на безповоротній основі за двома зазначеними напрямами, фінансова підтримка надається у розмірі, що не перевищує 80 тисяч грн одному одержувачу на рік. Для новостворених суб’єктів господарювання передбачено підтримка у розмірі 15 тисяч гривень на один гектар оброблюваних угідь під вирощування овочевих, баштанних культур та картоплі, але не більше ніж 60 тисяч гривень одному отримувачу”, – додав Максим Мартьянов.

Нагадаємо, відповідно до Порядку суб’єкти господарювання мають право на отримання фінансової підтримки на безповоротній основі суб’єкти господарювання, які відповідають наступним умовам:

стосовно яких не відкрито провадження у справі про банкрутство, та/або яких не визнано банкрутами, та/або які не перебувають на стадії ліквідації; які не мають простроченої заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи ГУ ДПС у Вінницькій області; які зареєстровані в Державному аграрному реєстрі; право власності та/або користування земельними ділянками зареєстроване в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно на території Вінницької міської територіальної громади.


Переглядів: 365
Поширень: 0

Останні новини