Ціни на пальне в Україні не знизяться у 2024 році

Експерти прокоментували перспективи українського ринку пального у найближчому майбутньому, зосереджуючись на оцінці вартості скрапленого газу та розвитку постачань.

Національний депутат та член Фінансового комітету ВРУ, Олексій Устенко, виступив з висновками під час загальнонаціонального марафону. За його словами, прогнозується, що ціни на автомобільний газ в Україні подальшим чином будуть знижуватися, особливо у зв'язку з тимчасовими обмеженнями на українсько-польському кордоні, які виникли через блокаду перевізників у листопаді 2023 року, про це пишуть finance.novyny.live.

Інженер з програмного забезпечення, який працював над управлінням роботами для вирізання автомобільних деталей, отримав травми внаслідок нещасного випадку з несправним роботом на заводі Tesla в Остіні. Це сталося через те, що третій робот залишився увімкненим під час того, як два інших були вимкнені для роботи інженера та його команди.

Ціни на автогаз, які раніше підвищилися через блокаду перевізників, зараз поступово знижуються. Наразі гуртова ціна на автогаз складає 23 грн/л, а це впливає на роздрібну вартість на автозаправних станціях.

Згідно прогнозу Національного банку, хоча ціни на пальне до кінця року можуть зростати, у 2024 році очікується стабілізація вартості через поступове зниження світової ціни на нафту.

У зв'язку з планами введення нового рівня акцизу на газ у 2024 році, ціни на автогаз можуть знову збільшитися. Представники уряду планують підняти акциз із 52 до 170 євро.

На даний момент ціни на пальне в Україні в середньому склали 31,36 грн/л для автогазу, 51,51 грн/л для А-95 та 48,61 грн/л для А-92. Експерти вважають, що вартість автогазу незабаром може впасти нижче 30 грн/л, а навіть може досягти 27 грн/л чи нижче.


Переглядів: 436
Поширень: 0

Останні новини