Відпочинок в Україні взимку 2024: унікальні місця в Карпатах

Топ-10 місць, куди можна вирушити вихідними або у відпустку.

Попри війну, українці шукають можливість відпочити від тривог та обстрілів, зняти напруженість та відновитись. Попит на зимовий відпочинок-2024 зростає. Розповідаємо, куди поїхати взимку на вихідні — від гірськолижних курортів у Карпатах до мальовничих селищ на Полтавщині.

Сайт ТСН.ua зібрав 10 ідей, куди можна вирушити на відпочинок взимку.

Гірськолижні курорти

Для тих, хто полюбляє активний відпочинок, в Україні працюють кілька гірськолижних курортів. Найпопулярнішими вважаються Буковель, Драгобрат, Славське, Пилипець та Плай. Там можна насолодитися національним колоритом, смачною кухнею, гірським повітрям та неймовірними зимовими видами.

Буковель

Буковель — найвідоміший гірськолижний курорт в Україні. Для відпочивальників працює десятки трас як для новачків, так і для професіоналів. Усього тут обладнано понад 60 спусків різного рівня складності. Окрім однойменної вершини, відомими горами також є Чорна Клева і Довга. 

Буковель / Фото: dovkola.media

Драгобрат

Драгобрат — найвисокогорніший курорт. Саме тому тут чи не найдовше є сніг — від листопада майже до травня. Новачків тут менше, ніж в Буковелі, відпочивальників загалом теж. Серед мінусів, про які пишуть в Мережі, — непроста дорога нагору і бугельні підіймачі.

Драгобрат / Фото: dovkola.media

Славське

Славське — найстаріший гірськолижний курорт в Україні. Він нараховує 11 трас і так само універсальний, як Буковель. Тут можуть активно провести час і початківці, і професіонали. Славське є відомим центром гірськолижного спорту, саме тут тренується наша олімпійська збірна. 

Славське / Фото: dovkola.media

Пилипець

Пилипець — другий за висотою гірськолижний курорт. Неподалік розташована місцева пам’ятка — водоспад Шипіт. Пилипець поєднує траси різної протяжності та складності. Читаючи відгуки про Пилипець, часто можна зустріти порівняння, де його називають "бюджетною версією Драгобрату".

Пилипець / Фото: dovkola.media

Плай

Плай — гірськолижний комплекс, який стає все більш популярним серед туристів. Дехто називає Плай "мініверсією Буковелю". Втім, ціни тут нижчі, ніж в більш розкручених курортах. Верхні траси розраховані на досвідчених відпочивальників, а внизу є пологі схили для новачків.

Плай / Фото: dovkola.media


Переглядів: 561
Поширень: 0

Останні новини