Робот напав на інженера-програміста на заводі Tesla

На заводі виробника електромобілів Tesla в Остіні, штат Техас, сталася інцидентна ситуація, коли несправний робот напав на інженера-програміста, завдавши йому серйозних травм. Свідки повідомляють, що цей робот, призначений для переміщення алюмінієвих деталей автомобіля, затиснув інженера та встромив йому свої металеві кігті в спину та руку, про це пишуть news.online.ua.

Постраждалий інженер займався розробкою програмного забезпечення, яке керує роботами, що вирізають автомобільні деталі зі свіжовідлитих шматків алюмінію. Унаслідок того, що два роботи були вимкнені для роботи інженера та його команди, третій залишився увімкненим випадково, що призвело до нападу.

За інцидентом, який призвів до "відкритої рани" на лівій руці постраждалого, зазначено у звіті про травми за 2021 рік, який подано до регуляторних органів.

За даними Daily Mail, посилаючись на звіт про травми до Управління охорони праці США, у минулому році майже кожен 21 працівник заводу в Техасі зазнав травми. Декілька працівників Tesla, як минулих, так і сучасних, вказали, що компанія систематично обмежує будівництво, технічне обслуговування та експлуатацію, що ставить їх під загрозу.

Наприклад, працівники заводу стикалися з захворюванням після впливу токсинів, таких як аміак. Один з працівників отримав удар по голові металевим предметом, що викликало йому 85-денний відпустка.

Ілон Маск, власник Tesla, заявив, що до 2030 року на заводі компанії в Техасі, розташованому на площі 10 мільйонів квадратних футів, буде вироблятися 20 мільйонів автомобілів на рік. Будівництво триває, і до завершення проекту Tesla планує найняти там 60 000 працівників.


Переглядів: 550
Поширень: 0

Останні новини