Google може скоротити штат працівників за рахунок використання штучного інтелекту

Одна з провідних технологічних компаній у світі, Google, має намір замінити частину свого персоналу за допомогою автоматизованих систем, що базуються на штучному інтелекті. За інформацією The Information, цей пошуковий гігант планує вивільнити працівників у напрямку продажів, завдання яких вже автоматизовані за допомогою нових інструментів, про це пишуть noworries.news.

Наразі не відомо, скільки працівників стосуватимуться ці нововведення. Деякі експерти вбачають у цьому можливість підвищення ефективності та оптимізації процесів. З іншого боку, існують обгрунтовані страхи втрати робочих місць та погіршення умов праці.

Використання штучного інтелекту у діяльності компанії може призвести до прискорення процесів, аналізу даних та автоматизації рутинних операцій. Це, в свою чергу, дозволить працівникам Google зосередитися на складних та творчих завданнях, де людський фактор відіграє ключову роль, вказують фахівці.

Раніше у цьому році Google оголосила про старт "нової ери реклами на основі штучного інтелекту". У межах цієї ініціативи компанія використовує технологію для "створення нового рекламного досвіду", включаючи "автоматично створювані ресурси", які збирають контент із наявних оголошень та цільових сторінок.

Згадаємо, що компанія Google використовує можливості власної нейромережі Gemini для представлення нової ініціативи з штучного інтелекту - Project Ellmann. Цей проект передбачає використання нейромережі, яка перетворюється на "особистого оповідача життєвих історій". Штучний інтелект, аналізуючи історію веб-пошуку, фотографій та іншої інтернет-діяльності користувача, може створити життєву картину особистості.


Переглядів: 450
Поширень: 0

Останні новини