Вінничани від малого до велика об'єднались під час заходу "Колядують зорі на Різдво Христове": деталі та фото

Учора, 26 грудня, в Вінниці відбувся традиційний мистецький захід "Колядують зорі на Різдво Христове", який об'єднав дітей та дорослих у спільному бажанні приєднатися до обрядового свята з виконанням колядок, щедрівок і вертепів. Організаторами заходу виступили департамент культури міської ради, ЗК "Міський Палац мистецтв" та ЗК "Вінницька централізована клубна система".

Участь у мистецькій події взяли колективи Палацу мистецтв та клубів Вінницької міської територіальної громади, виконуючи народні та авторські колядки та щедрівки.

Організатори Фестивалю пояснили, що його проведення має на меті збереження пісенних традицій українського народу, популяризацію сучасної хорової музики, підвищення майстерності виконавців, створення творчого простору для взаємодії між різними поколіннями, формування іміджу міста як культурного центру українського простору та створення неповторної атмосфери Різдвяних свят.

«Це традиційний мистецький проєкт, який ми організовуємо задля популяризації українських різдвяних піснеспівів. Нині важливо показувати, що ми не зупиняємось і культура продовжує працювати навіть у період повномасштабної війни. Адже артисти мають творити, демонструвати свої можливості та талант на загал. Їм потрібно відчувати зворотний зв'язок із глядачами аби й далі дарувати незабутні святкові емоції», – підкреслює директор ЗК «Міський Палац мистецтв» Євген Майданник.

Саме такі емоції панували на фестивалі. Глядачі не шкодували оплесків. Серед тих, хто не приховував свого захоплення, була вінничанка Марія Савчук.

«Фестиваль колядок та щедрівок «Колядують зорі на Різдво Христове» у Вінниці – це не лише мистецька подія, а й велике свято національної спадщини. Тут усі об'єднуються для збереження наших пісенних традицій. Дуже атмосферний захід. У залі кружляв дух Різдва та у всіх був чудовий, святковий настрій, попри події сьогодення. Слухаючи творчі колективи, я переконалася, що Україна – найспівучіша нація у світі», – говорить Марія Савчук.

Фестиваль тривав понад три години. Вражав та дивував різноголоссям та багатогранністю обрядового дійства.

«Усі від старого до малого могли насолодитись традиційними різдвяними піснями, люди різних професій об’єднались та дарували глядачам яскраві емоції, тепло різдвяних пісень, яке сьогодні нам так необхідне у час війни», – підкреслила в.о. директора Вінницької централізованої клубної системи Тетяна Казанська-Гавриш.



Переглядів: 387
Поширень: 0

Останні новини