"Потрібно берегти та плекати наші традиції": у холі міської ради співали колядки

Сьогодні, 27 грудня, у холі Вінницької міської ради звучали колядки, створюючи Новорічний настрій. Представники міського осередку Національної скаутської організації "Пласт" виступили з вітаннями у Прозорому офісі та перед усіма присутніми. Молодь наголосила на важливості збереження давніх українських традицій. Захід проводився за підтримки департаменту культури ВМР.

Юні колядники переконані, що магія Різдва об'єднує людей. Вони привітали відвідувачів міської ради традиційним вертепом. Навіть попри те, що вони не є професійними співаками чи акторами, вони з натхненням готувались до виступу, вивчали обрядові пісні і підбирали відповідні костюми та атрибутику для створення атмосфери Різдва.

Представник скаутської організації "Пласт" Владислав Притуляк розповів, що головна мета дводенної акції - привітати вінничан із Різдвом. Акція розпочалась учора, і окрім міської ради колядники також вітали громадські організації міста.

«Ми щороку в «Пласті» організовуємо подібні вертепи. Молодь долучається охоче, – розповідає Владислав Притуляк. – Варто не забувати, що життя продовжується і потрібно берегти та плекати наші традиції. Адже це те, за що українці воюють. Приємно, що люди реагують дуже позитивно, нерідко співають колядки разом із нами».



Переглядів: 479
Поширень: 0

Останні новини