"Збільшення кількості робочих місць та підтримка бізнесу": у Вінниці затвердили Програму сприяння залучення інвестицій у громаду на 2024-2026 роки

Забезпечення стійкості економіки є одним з головних пріоритетів Вінницької міської ради, оскільки це визначальний чинник для повноцінного розвитку конкурентоздатної громади, забезпечення зайнятості та стабільних надходжень до бюджету. З метою прискорення економічного зростання фахівці департаменту економіки і інвестицій розробили Програму сприяння залучення інвестицій у громаду на 2024-2026 роки. Ця програма була схвалена під час засідання Вінницької міської ради, що відбулося минулої п'ятниці, 22 грудня.

Міський голова Сергій Моргунов підкреслив, що відновлення економіки та стабільна робота є важливими для надійної обороноспроможності України під час війни. Тому розвиток цього сектору стає очевидною необхідністю, і для досягнення цієї мети важливим є залучення додаткових інвестицій ззовні.

“Програма, яку затвердили, спрямована на збільшення кількості робочих місць та підтримку бізнесу, який офіційно працює та сплачує податки. Стала робота підприємств – це опора як для громади, так і для всієї держави”, – наголосив Сергій Моргунов.

За словами директора департаменту економіки і інвестицій ВМР Максима Мартьянова, нову Програму готували, враховуючи виклики сучасного стану економіки в Україні та громаді зокрема в умовах війни.

“Ми плідно попрацювали у 2023 році і наступного року маємо закріпити результати. Ключовими напрямками нової Програми сприяння залучення інвестицій у ВМТГ на 2024-2026 роки є налагодження співпраці з сусідніми громадами в напрямку підготовки та реалізації спільних проєктів розвитку територій, що матимуть значний синергетичний ефект, зокрема у галузі логістики, створення індустріальних парків, формування галузевих кластерів та ін. Крім того, ми працюватимемо над наповненням бази даних інвестиційних майданчиків земельних ділянок типу greenfield та brownfield, з подальшим їх розміщенням на інтерактивній інвестиційній карті, – зазначив Максим Мартьянов. – Перед нами також стоїть завдання забезпечення подальшого розвитку індустріальних парків та запуск роботи інноваційно-технологічного хабу “Кристал”.
Наші фахівці також почнуть розробляти план заходів щодо ревіталізації земельних ділянок типу brownfield. Такі кроки допоможуть нам зміцнити інвестиційний клімат у громаді та залучати додаткові надходження у її розвиток
”.



Переглядів: 352
Поширень: 0

Останні новини