У Вінниці діти загиблих (померлих) Захисників і Захисниць, а також з багатодітних сімей навчались готувати піцу: деталі та фото

Сьогодні, 29 грудня, у ресторані "Валенсія" зібралося 30 дітей для участі в майстер-класі з приготування справжньої італійської піци. Ініціатором заходу виступив департамент соціальної політики міської ради, спрямований на підтримку дітей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць, а також дітей з багатодітних сімей. Під час заходу юні учасники під керівництвом досвідчених кухарів вивчали техніку роботи з тістом, готували начинку та пекли свої перші кулінарні шедеври.

«Департамент соціальної політики регулярно проводить заходи, спрямовані на підтримку дітей полеглих Захисників і Захисників. Це відповідає ключовому принципу Вінницької міської ради – турботі. Такі події, як сьогоднішня, важливі для психологічної підтримки дітей, їхнього всебічного розвитку та поліпшення ментального стану. Діти повинні мати щасливе дитинство. І наш обов’язок, як дорослих, робити максимум для цього», – зазначила директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Майстер-клас відбувся у ресторані "Валенсія", що відкрив свої двері у Вінниці пів року тому, завдяки власниці Лілії Давиденко, переселенки із Харкова. Вже не вперше в закладі проводять благодійні майстер-класи. Лілія вважає, що в період важкого воєнного часу особливо важливо надавати допомогу, доставляти радість і радувати людей смаколиками.

З самого початку діти отримали фартухи, рукавички та кухарські шапочки. Піцайоло Наталія допомагала кожному учаснику розкачувати тісто та, як професійний кухар, підкинути його у повітря. Далі діти самостійно змащували основу соусом, розкладали начинку та посипали сиром. Завершивши цей етап, піци вирушили у піч. Через 20 хвилин настав найприємніший момент - дегустація власноруч приготованої страви.

Діти були захоплені процесом готування піци. Усі працювали з ентузіазмом та усмішкою, не боячись забруднити одяг борошном. Більшість з них вперше приготували піцу самі, як, наприклад, родина Геращенків: 10-річний Теодор, 14-річна Міранда та 6-річна Євангеліна. Вони сказали, що найбільше їм сподобалося підкидати тісто у повітря та формувати основу.

На майстерклас сьогодні прийшов і 12-річний Микита.

«Я вже готував піцу самостійно вдома. На жаль, тоді вона трохи підгоріла. Тому радий, що сьогодні піцайоло навчив мене правильно робити страву. Приготовлену піцу заберу додому, щоб почастувати стравою свою сім’ю», – розповідає Микита.

Врешті, в результаті майстеркласу вдалося зробити 30 піц з різними начинками, які з’їли у веселому дитячому колі.

Як зазначають у департаменті соціальної політики, подібні майстеркласи проходитимуть і надалі, щоб охопити заходом усі сім’ї полеглих Захисників і Захисниць Вінниці.



Переглядів: 533
Поширень: 0

Останні новини