Захисникам неба відправили необхідне обладнання від Вінницької громади

Військовим, які захищають повітряний простір над Вінницькою областю та протистоять ворожим нападам, передали необхідне обладнання. Вінницька міська рада, спільно з громадою, відправила 10 тепловізорів, пошуковий прожектор та блок живлення до нього.

Заступник міського голови Андрій Очеретний підкреслив, що надання допомоги військовим є пріоритетом для міської ради. Муніципалітет об'єднав зусилля з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом для швидкого передавання технічного обладнання оборонцям. З початку повномасштабного вторгнення місто регулярно надає підтримку 24 військовим частинам, і цю допомогу планують збільшити наступного року.

Під час передачі технічного обладнання були присутні координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу:  Леонід Марцинковський, Олександр Чернега, Антоніна Іващук, Олександр Мельник, Віктор Мацера.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, як військові використовують це обладнання та його важливість для захисту неба від російських ворожих атак.

“Протиповітряна оборона має багато засобів з високим відсотком збиття повітряних цілей і допомагає заощаджувати дефіцитні та дорогі для нас зенітні керовані ракети, які втримують наше небо від російської авіації. Мобільні вогневі групи призначені для того, щоб збивати “шахеди”, які щоночі та щодня турбують Україну. Через Вінницьку область на постійній основі пролітають ворожі безпілотники і їх відпрацьовує наше ППО. Вінницька міська влада передала для однієї з частин Повітряних Сил засоби, які будуть допомагати нашим Захисникам більш ефективно відпрацьовувати ворожі цілі, – розповідає Юрій Ігнат. – Така допомога від міської влади та Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу надважливі для захисту українського неба”.



Переглядів: 446
Поширень: 0

Останні новини