Чергова партія допомоги для військових вирушила з Вінниці: що туди увійшло

Підтримка українських захисників має велике значення під час воєнних подій. Для забезпечення впевненості бійців на передовій Вінницька міська рада спільно з громадою продовжує забезпечувати їх необхідними ресурсами, що повністю відповідає основним пріоритетам муніципалітету - оборона та безпека. Для двох батальйонів бригади, що була сформована у Вінниці, були передані авіаційні комплекси, хімічні грілки, тепловізори та зарядні станції.

Заступник міського голови, Андрій Очеретний, розповів, що обидві бригади вже неодноразово зверталися до міської влади і отримували оперативну допомогу.

«Бригада, сформована в місті Вінниці, сьогодні отримує чергову допомогу від Вінницької міської ради, Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та нашої Вінницької громади. Підтримка ЗСУ – це системна робота, у 2024 році вона буде збільшуватися, адже на потреби армії в бюджеті передбачено 610 млн грн. 24 військові частини вже отримали від нас допомогу. З початку січня ми плануємо оголошувати перші тендери на закупівлю дротів, авіаційних комплексів та іншого необхідного обладнання, з яким оборонці зможуть ефективно відпрацьовувати бойові задачі», – сказав Андрій Очеретний.

Під час передачі обладнання для військових були присутні координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, такі як Антоніна Іващук, Леонід Марцинковський, Олександр Чернега, Олександр Мельник та інші. Вони відзначили важливість оперативної відповіді на запити військових, оскільки життя бійців, які ведуть боротьбу з хитрим ворогом, залежить від швидкості забезпечення необхідними ресурсами. Координатори також підкреслили, що передане обладнання є виробництва України. Наприклад, тепловізори, призначені для вінницьких бійців, були виготовлені зовсім недавно - 15 грудня.

Військовий Юрій Басюк, який має чимало досвіду в управлінні безпілотними літальними апаратами, розповів про переваги українських техзасобів:

«Ми працюємо зараз на кордоні. Авіаційні комплекси, які ми сьогодні отримали – українського виробництва. Вартість одного такого значно менша за іноземні аналоги, але характеристики і функціонал нічим не поступаються, наші навіть кращі. Якщо його «задавлять» управління і навігація, він все одно може летіти по заданому маршруту як планер. Крім того, в нього м‘яка посадка, корпус на пінопластовій основі, тому навіть у разі зіткнення з якимось об‘єктом, його можна одразу відремонтувати. Завдяки такому комплексу можна коригувати вогонь, знімати в режимі реального часу і залітати на велику відстань», - сказав військовий.



Переглядів: 519
Поширень: 0

Останні новини