Ледь не загинули, коли намагались повернутись в Україну: прикордонники розповіли деталі

Двоє громадян Закарпаття вирішили приготувати невеликий сюрприз для своїх родичів і зустріти Новий рік у сімейному колі. Однак їх задум ледве не призвів до трагедії на Рахівщині. 

Державна прикордонна служба України повідомила, що двоє чоловіків, які перебували у Чехії, намагалися перетнути кордон з Румунії в Україну через річку Тису. Не зважаючи на те, що вони були одягнені в гідрокостюми, сильна течія та переохолодження призвели до того, що вони втрачали сили та були на межі смерті.

Один із чоловіків був врятований румунськими прикордонниками, коли його течією відкинуло назад на румунський берег. Інший дістався українського берега, але вибратися з води самостійно вже не зміг - не було сил. Прикордонники з відділення "Великий Бичків" прийшли на порятунок, витягнули його з води та забезпечили необхідну допомогу.

Цей випадок служить нагадуванням всім, хто може відчувати бажання незаконно перетнути кордон, про те, щоб утримуватися від таких ризикованих дій. Течії гірських річок небезпечні та потужні, навіть при відсутності морозів.

"Загалом від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну прикордонники виявили по обидва береги Тиси тіла 19 чоловіків, які під час спроби перепливання річки втопилися", - зазначають в повідомленні.



Переглядів: 585
Поширень: 0

Останні новини