Мінспорту дав коментарі стосовно поїздки українських спортсменів на Олімпіаду 2024 року у Парижі

Матвій Бідний, в.о. міністра спорту України, оголосив про умову участі українських спортсменів на Олімпіаді 2024 року у Парижі. Він зазначив, що у випадку, якщо російські спортсмени, які підтримують війну проти України, будуть взяті до участі, жоден представник України не буде брати участь в змаганнях разом з ними, - повідомляє видання РБК-Україна.

"Ми ще не готові ухвалити остаточне рішення про те, чи брати нам участь в Олімпійських іграх. Сказати прямо зараз, поїдемо ми чи ні, - це найпростіший варіант, але він буде неправильним. Ми завжди можемо відмовитися від участі, але зараз ми повинні зробити все, щоб росіян на Олімпіаді не було або щоб умови їхньої участі були такими, що вони пошкодували б про своє рішення приїхати.", - сказав Матвій Бідний.

Міністр також відзначив, що немає конкретного терміну для прийняття рішень у цьому питанні.

"Дедлайнів щодо ухвалення рішення немає - схвалимо його, коли нам буде вигідно", - сказав Бідний.

Зазначається, що на початку грудня Міжнародний олімпійський комітет оголосив, що російські та білоруські спортсмени будуть допущені до участі в Олімпіаді-2024, але при наявності певної умови. Після чого деякі російські спортсмени почали відмовлятися від участі в Олімпіаді через їхній нейтральний статус.



Переглядів: 648
Поширень: 0

Останні новини