Міністерство охорони здоров'я повідомило хто може стати донором крові і куди потрібно звертатись

У контексті повномасштабної війни акцент на донорство крові набуває особливого значення, дозволяючи рятувати життя як військовослужбовців, так і цивільних громадян, особливо під час активних бойових дій та обстрілів російських військ українських населених пунктів, - повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

У рамках ініціативи «Твоя кров може воювати. Стань донором!», приєдналися тисячі українців. Донорами крові та/або її компонентів можуть бути усі дієздатні громадяни України віком від 18 років, а також іноземці чи особи без громадянства, які постійно проживають на території України і пройшли відповідне медичне обстеження, не мають протипоказань, визначених Міністерством охорони здоров'я України.

Особи, які мають бажання стати донорами, можуть звертатися до будь-якого центру крові, незалежно від місця проживання. Рекомендується перед тим зателефонувати до центру крові для отримання інформації щодо актуальних потреб у донорах та певних групах крові.

Якщо в момент дзвінка немає негайної необхідності у здачі крові, донорам можуть запропонувати здати кров у зазначений час іншого дня. Також вас можуть занести у базу донорів, аби зв'язатися з вами за першої потреби.



Переглядів: 632
Поширень: 0

Останні новини