В Україні наразі працює понад 12 тисяч "Пунктів незламності"

Суспільне пише, що в Україні вже працює 12 596 "Пунктів незламності", ще понад 700 готові до відкриття у разі необхідності.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, території та інфраструктури України.

У Мінінфраструктури зауважили, що під час засідання Координаційного штабу з питань розгортання та організації роботи "Пунктів незламності" команда відомства провела перевірку статусу їх готовності до прийому населення.

"Ми системно працюємо над тим, аби у випадку кризових ситуацій люди могли вільно скористатися "Пунктами незламності", знайти світло, воду, тепло та доступ до інтернету. 7-9 січня у низці областей України очікується приріст снігового покриву до 30 см, ожеледь, налипання мокрого снігу, в окремих областях зниження нічної температури до 25 градусів морозу", — йдеться у повідомленні.

За словами очільника Мінінфраструктури Олександра Кубракова, така потреба може виникнути найближчим часом, адже прогнозуються похолодання.

"Ми збираємося, аби розуміти наскільки готові пункти, які вже працюють. Перевіряємо наявність всього функціоналу та комплектацію", — сказав Кубраков.

У відомстві додали, що Мінінфраструктури у 2023 році перевиконало план з кількості необхідних "Пунктів незламності", таким чином забезпечивши необхідне число для кожного регіону.



Переглядів: 346
Поширень: 0

Останні новини