Вінниця стала лідером у рейтингу громадського транспорту

Вчора, 8 січня, оприлюднили рейтинг громадського транспорту України-2023. Перше місце посіла наша Вінниця.

На порталі medium.com аналізували ситуацію із громадським транспортом у 29-ти містах України. І аутсайдерами у цій галузі виявилися Суми (29 місце), Запоріжжя (28 місце), Київ (27 місце). А серед лідерів, окрім Вінниці, — Чернівці та Львів.
Вінниця вже декілька років є одним з лідерів урбаністичних змін, а у транспортному плані давно випереджає більші міста. Упродовж багаторічної співпраці зі швейцарським Цюрихом, Вінниця у цьому році отримала нову партію з 35 трамваїв Be 4/6 Tram2000. Це модифікована версія Міражів, які вже багато років курсують містом.
Серед трамвайних новин не можна не відмітити відкриття вулиці Батозької з оновленою конфігурацією вулиці, наявністю цікавих практик заспокоєння практик та якісної реконструкції трамвайних колій. Трамвай знову повернувся до Залізничного вокзалу, і на майбутнє покладена перспектива оновлення Привокзальної площі. Оновлено перехрестя Зодчих-Пирогова зі зміною схеми руху, реконструйовано трамвайні переїзди.

Місто продовжує оновлювати тролейбусний парк новими тролейбусами PTS12 AKIA, серед яких є і з модифікацією подовженого автономного ходу. Окрім цього, у цьому році надійшли й 10 б/в тролейбусів Solaris Trollino 12.

— Стабільність транспорту, дотримання графіків, високий випуск на лініях, орієнтація на забезпечення перевезень маломобільних категорій населення шляхом поступового виведення старого високопідлогового транспорту, і це все поєднується із низкою заходів-форумів присвячених розвитку міста. Вінниця складає враження міста, що впевнено розвивається у напрямку, який само собі задало, і цей досвід хочеться перейняти усім містам нашої країни, — зазначають аналітики сайту.



Переглядів: 642
Поширень: 0

Останні новини